The Vampire Diaries-The Tv Series

Dupa cărți și filme am decis sa vorbesc și despre seriale.Sezonul 2009-2010 a început de ceva vreme în state; televiziunile americane propunând o grămadă de seriale noi numai bune de urmărit(unele pot fi urmărite și pe posturile TV autohtone, altele doar pe internet).

Deoarece urmăresc seriale numai de la CW, ma voi limita la acest post TV.

Pe lângă show-urile obișnuite ale postului(90210,Gossip Girl,Supernatural,Smallville și One tree hill),care au mai primit un sezon, pe CW au debutat de curând Melrose Place,The Beautiful Life: TBL și Vampire Diaries-serial bazat pe seria de cărți scrisa de L. J. Smith.
The Beautiful Life a fost de curând anulat,după doar 2 episoade din cauza rating-ului scăzut.Tot ce pot spune este: PĂCAT.Era un serial care promitea;dar nu despre TBL voi vorbi în acest post,ci despre The Vampire Diaries.Voi încerca sa fac o recenzie a primului episod.

null

Deci,după cum spuneam,serialul se bazează în mai mica sau mai mare măsură pe seria de cărți scrisa de L. J. Smith.Spun “mai mica sau mai mare măsură” pentru ca intre cărți și serialul TV sunt câteva deosebiri.

null null
Serialul spune povestea Elenei Gilbert(o Elena șatenă,dar totuși la fel de atrăgătoare ca și cea blonda,din carte) și a fratelui ei,Jeremy- un frate mai mic, a cărui suferință este mai greu ținută în frâu și care își îneacă amărăciunea în droguri și băutură(personaj existent doar în serial;în carte Elena are o sora de 4 ani pe nume Margaret), ramași orfani de curând;părintii lor murind într-un accident de mașină.Cei doi se muta în orașul Mystic Falls(Fells Church în carte),la mătușa lor,Jenna(Judith în carte),noul lor tutore.
null
null
Elena tine un jurnal, iar locul ei preferat de a scrie în acel jurnal este cimitirul unde părintii săi sunt îngropați.

De la întoarcerea Elenei în oraș,lucruri ciudate încep sa se întâmple. O cioara o hărțuiește constant.Mai întâi lovind parbrizul mașinii în care cele doua fete, Elena și prietena sa cea mai buna, Bonnie(urmașă a vrăjitoarelor din Salem care are viziuni, deși nu crede în ele) se îndreaptă către scoală, mai apoi așezându-se pe piatra funerara a părinților sai.

null
null
Ajunsa la scoală,Elena se reîntâlnește cu vechii săi prieteni:Caroline(dependenta de celebritate si de atentia băieților,geloasa pe popularitatea Elenei) și Matt(fostul iubit și prieten din copilărie al Elenei, de care aceasta s-a despărțit pentru ca a realizat ca nu îl poate iubi mai mult decât ca pe un prieten și care nu se poate împăca cu idea).
null
Bonnie(descendenta a druizilor în carte), ii prezice Elenei apariția unui tip misterios,de care se va îndrăgosti.

null
Stefan, vampir, se întoarce după o vreme în oraș, motivul principal al reîntoarcerii fiind Elena. Stefan tine și el un jurnal și locuiește cu un stra-stra-stra nepot pe nume Zach(personaj ce nu apare în carte,Stefan locuind la un internat).

null
Jeremy este îndrăgostit de Vicky-sora lui Matt în serial(nu și în carte),o chelneriță la localul Mystic Grill,dependenta de droguri; dar Vicky îl iubește pe Tyler, Cassanova liceului și prietenul lui Matt.
null

Nimic complicat sau ieșit din comun, pana acum, pentru un grup de liceeni.
null
Si ajungem și la petrecerea la care toate personajele de mai sus se duc. Bonnie are o viziune și ii spune Elenei.
null
Elena și Stefan stau de vorba, Stefan simțindu-i tristețea o întreabă ce s-a întâmplat, iar aceasta ii povestește cum au murit părintii ei. Ajung și la Matt, Elena explicându-i motivele despărțirii lor, ajungând la concluzia ca relația lor fusese ok, dar lipsita de pasiune, iar Stefan are un moment în care nu se mai stăpânește, ochii i se întunecă și găsește un pretext sa dispara.
null
In tot acest timp Vicky este atacata în pădure.
null
Stefan pleacă furios acasă, iar acolo are loc o reîntâlnire cu fratele sau mai mare Damon. Damon este cel care pusese la cale atacul, folosise ceata și cioara și cel care își face publica intenția de a o ataca pe Elena.
Vicky își revine în spital și ii șoptește lui Matt “vampir”. Iar episodul se termina cu Stefan care se duce sa vadă dacă Elena e ok și cu aceasta invitându-l în casa. Usa se închide în urma lor.

Ce se va întâmpla în continuare va las sa descoperiți singuri,vizionând și celelalte episoade(5 pana acum).
null
Serialul este unul foarte bun,care sigur va va prinde de la primul episod,indiferent dacă ați citit cărțile sau habar nu aveți despre ce este vorba.Va urez vizionare plăcută.

5 răspunsuri sa “The Vampire Diaries-The Tv Series”

  1. Eu nu ma supar daca tu vrei sa faci un rezumat dupa fiecare episod.:D

  2. magykhurin Says:

    Ok, deci mai facut curios… foarte curios :)) Cu siguranta o sa vizionez acele episoade in curand! Desi am vazut postul de iesi nu am comentat datorita faptului ca netul mi-a facut zile fripte!!! Oricum, nici pe mine nu m-ar deranja sa faci o recenzie dupa fiecare episod!

    • Imi pare bine ca ti-am starnit curiozitatea.M-am uitat și eu la SN.Păcat ca nu am timp sa-l iau de la sez 1.
      Poate ca voi face o recenzie la fiecare ep dacă voi avea timp 😀

  3. […] și la acel subiect. Am decis sa scriu astăzi despre un serial pe care l-am menționat în acest post. Este vorba de The Beautiful Life:TBL. The Beautiful Life a fost un serial marca CW creat de Ashton […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: