Fortele Raului Absolut de Kelley Armstrong
M-am gândit ca ar fi cazul sa mai postez câte o recenzie și pentru ca recent am terminat de citit seria „Forțele Răului Absolut”(3 volume) de Kelley Armstrong, voi face o recenzie 3 în 1(da, ca șampoanele 😉 ).
De ce am citit-o abia acum și nu când a apărut la Editura LEDA?
Pentru ca nu citisem înainte nimic scris de Kelley Armstrong și, sincer, nu credeam ca ar putea spune o poveste pe placul meu. Mai ales o poveste care implica zombi, pe care eu ii urăsc cu pasiune.
Când au apărut cărțile cu revista Bravo, am decis sa le cumpăr deși le aveam în varianta hardcover. Le-am pus în fata mea, pe birou, și zi de zi mă uitam la ele.
M-am apucat sa citesc puțin din „Invocarea”. Un capitol. Apoi încă unul și nu mi-am dat seama cum a trecut timpul pana am citit ultima pagina. Tot ce am putut spune a fost: „Wow, mai vreau”. Apoi am citit „Revelația”. Apoi „Răfuiala”. Asa am devorat eu întreaga serie în 2 zile. Acum tânjesc după o noua carte scrisa de aceasta autoare fenomenala pe nume Kelley Armstrong.
O sa va povestesc (pe scurt) ce se întâmpla în cele 3 volume. Detaliile va las sa le descoperiți singuri citind cărțile.
Să încep cu Invocarea:
Chloe Saunders a avut mereu vise ciudate despre pivnițe și fantome, dar erau doar atât: vise. Pana începe sa vadă oameni morți.
Pentru ca doar ea ii poate vedea, toți o tratează ca pe o schizofrenica și în cele din urma ajunge la Sanatoriul Lyle, „un loc special” pentru adolescenții cu probleme psihice.
Se pare ca nu e singura care are așa ceva, pentru ca la sanatoriu Chloe intalneste niște adolescenți care îi vor deveni prieteni: pe Liz(o fata care e convinsa ca e bântuita de un poltergeist), Tori(care pare crizata 24 de ore din 24), Rae(care are o fascinație pentru foc) și frații Simon și Derek(despre care va las sa aflați singuri).
Câteva zile sub supraveghere medicala par sa-i priască, pentru ca nu a mai văzut nicio fantoma. Asta pana când i-a venit rândul sa spele rufe si a fost obligata sa coboare în pivnița unde se afla mașina de spălat și ocazionala fantoma rătăcita…
Cu ajutorul lui Derek – un băiat care o înspăimânta de cele mai multe ori – afla ca schizofrenia ei se numește defapt necromanție; Chloe având puterea sa vorbească cu morții și chiar sa-i învie.
Cu ajutorul fantomei prietenoase din pivnița și a altora nu-atât-de-prietenoase, Chloe afla ca Sanatoriul Lyle găzduiește persoane cu abilități supranaturale, ca cineva colecționează aceste abilități și ca foștii pacienți par sa nu fi supraviețuit procedurilor de recoltare.
Când Liz este mutată la un alt sanatoriu și nu se mai știe nimic de ea, Chloe decide ca e timpul sa evadeze împreuna cu ceilalți copii, înainte sa dispară și ei… pentru totdeauna.
In Revelația…
Chloe si prietenii ei supranaturali încearcă sa scape de angajații sanatoriului Lyle – care si-au dat seama destul de repede de planul lor – dar pentru a reuși, trebuie sa se despartă unii de ceilalți. Astfel, Chloe și Rae se trezesc singure pe străzi iar salvarea lor pare sa fie mătușa lui Chloe, Lauren.
Doar pare, pentru ca mătușa Lauren lucrează pentru grupul care le ținea închise si cu prima ocazii le-a livrat Grupului Edison.
Dupa ce contactează spiritele foștilor pacienți de la Sanatoriul Lyle(printre care și Liz, care se dovedește ca a fost omorâta), Chloe se hotărăște sa găsească o metoda de evadare; de data asta pentru totdeauna.
Reușește sa scape cu ajutorul fantomei Liz și a unui semidemon captiv.
Aflata pe drumuri, ea se poate baza doar pe prietenii ei(Derek, Tori si Simon) și pe tatăl băieților, dacă vor reuși sa-l găsească…
In Răfuiala…
Tatăl lui Simon și al lui Derek nu e de găsit ci doar un vechi prieten al acestuia, Andrew, care are intenții oarecum suspicioase. La fel de suspicioși fiind și profesorii angajați de el ca sa-i ajute pe copii sa-și înțeleagă și sa-și controleze puterile.
Chloe trebuie sa lupte pentru a le elibera pe Rae și pe mătușa Lauren dar cea mai grea lupta va fi cu propriile sentimente pentru Simon și fratele lui, Derek.
Mai multe nu va pot spune. Va trebui sa aflați singuri daca Chloe și gașca ei vor avea parte de „fericiți pana la adânci bătrâneți” sau dacă finalul misiunii lor e doar începutul…
Sper ca ați profitat toți de parteneriatul dintre Editura Leda și revista Bravo și ați achiziționat aceasta serie superba.
Daca nu, le puteți comanda de la Editura Leda cu un click AICI.
28 septembrie 2011 la 9:25
Pana cand va scoate Leda ceva nou de Kelley Armstrong poti incerca „cele doua luni” de la Tritonic (stiu ca arata naspa coperta, dar daca faci abstractie de aspectul acesta, cartile sunt superbe).
30 septembrie 2011 la 16:45
Mulțumesc pt. recomandare, Andreea. Venind de la tine, sunt sigur ca o sa-mi placa.