Spulbera-ma – Atingerea lui Juliette #1 – RECENZIE

Spulbera-ma

In aceasta vacanta am citit o multime de carti superbe dar putine au reusit sa ma impresioneze la fel de tare ca “Spulbera-ma” de Tahereh Mafi. Am inceput-o intr-o dimineata placuta de iunie si am terminat-o in aceeasi zi, tarziu in noapte. Pur si simplu nu o puteam lasa din mana. De atunci pana in noiembrie am mai citit-o de doua ori si de fiecare data mi-a placut tot mai tare.

 Rezumat:

 Un geam… patru pereți. Trei ani… 264 de zile. Două sute șaizeci și patru de zile cufundate în tăcere.

Juliette Ferrars este o adolescenta în vârstă de 17 ani, condamnata la închisoare pentru o fapta teribila comisa neintenționat iar de atunci nimeni nu a mai mai atins-o vreodată. O ciudata.
De la geamul celulei sale, ea privește neputincioasa degradarea treptata a lumii aflata acum sub dominația Restaurației și spera ca într-o zi sa fie eliberata.  
Din momentul în care Adam – un băiat pe care nu credea ca o sa-l mai vadă vreodată – este adus în celula ei, viata i se schimba radical: în curând va trebui sa decidă dacă libertatea ei valorează mai mult decât viețile celorlalți(inclusiv a celor care au închis-o), sau dacă este dispusa sa lupte de partea binelui pentru fericirea sa.

 Ce cred eu:

Știu ca rezumatul meu e puțin cam vag dar credeți-mă ca e tot ce va pot spune fără sa va stric plăcea de a savura una dintre cele mai frumoase povesti ale deceniului.
Aceasta carte m-a cucerit încă de la prima pagina datorita stilului în care este scrisa. Minunata autoare pe nume Tahereh Mafi folosește cuvinte tăiate(uneori chiar propoziții întregi), metafore, repetiții și descrieri realiste pentru a-i conferi textului o “muzicalitate” fascinanta.
Povestea este complexa, bine gândită, cu un ritm alert iar personajele par atât de reale încât pe la jumătatea romanului ai impresia ca le ști de-o viata.

Spulbera-ma” e genul de carte pe care eu v-o recomand tuturor, indiferent de genul de lectura preferat. Daca n-ați citit-o deja, trebuie s-o faceți cat mai repede!

O puteți comanda de AICI(click).

PS: In curând voi avea și un concurs cu aceasta carte. Stați pe aproape.

4 răspunsuri sa “Spulbera-ma – Atingerea lui Juliette #1 – RECENZIE”

  1. Si eu am citit-o, a fost superba x_x Abia astept volumul 2;D
    Bine ai revenit, chiar ma intrebam ce faci de nu mai ai nici o postare:)

  2. ioana alexandra Says:

    frumoasa recenzia
    eu din pacate nu am cartea asta, dar imi doresc foarte mult sa o citesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: