On My Whishlist…#2
Pentru ca azi noapte am avut insomnie(iar!), am decis sa-mi petrec timpul pe youtube cautând trailere la cărți, recenzii video și „in my mail”-uri. Nimic ciudat; fac asta de obicei. Ce e ciudat(ă) e cartea pe care am descoperit-o: „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children” – „Casa domnisoarei Peregrine pentru copii ciudați”.
Am descoperit-o în Book Haul-ul(„In my mail” în varianta video) vlog-eritei Courtney de la BooksWithCourt:
Primul lucru care mi-a atras atenția a fost coperta. Daca poza (alb-negru) unei fetite ciudate care levitează într-un peisaj sumbru nu vi se pare sinistra, încercați sa va holbați la ea la ora 3 noaptea.
Sau, ați putea sa va uitați la trailerul cartii:
Daca nici asta nu vi se pare sinistru, ce-ar fi sa-l insotiti pe autor, Ransom Riggs, în Europa, în căutarea casei în care domnișoara Peregrine a încercat sa-i educe pe acei copii ciudați. A încercat, dar nu e sigur ca a și reușit…
Al doilea lucru care mi-a atras atenția a fost formatul. Cartea pare un album foto/jurnal vechi, iar printre pagini sunt inserate poze incredibile menite sa demonstreze „existenta” domnișoarei și a copiilor săi:
Al treilea lucru care mi-a atras atenția și m-a convins ca îmi doresc cu disperare cartea a fost descrierea:
O insula misterioasa.
Un orfelinat abandonat.
O stranie colecție de poze foarte ciudate.
Toate așteaptă sa fie descoperite în „Casa domnisoarei Peregrine pentru copii ciudați”, un roman de neuitat care îmbină ficțiunea cu fotografia intr-o captivanta experiență literara. La începutul povestii, o tragedie oribila de familie îl conduce pe Jacob – în vârstă de șaisprezece ani – intr-o călătorie spre o insula izolata de pe coasta Tarii Galilor, unde descoperă ruinele casei domnișoarei Peregrine pentru copii ciudați. In timp ce Jacob explorează dormitoarele și holurile abandonate, devine clar ca acei copii erau mai mult decât ciudați. E posibil să fi fost periculoși. E posibil să fi fost exilați pe o insula izolata pentru un motiv bun. Si cumva – oricât de imposibil ar părea – e posibil ca ei sa fie încă în viata.
Un fantasy care îți provoaca fiori pe șira spinării, ilustrat cu poze vechi grotești, „Casa domnisoarei Peregrine pentru copii ciudați” va încânta adulți, adolescenți și pe oricine vrea sa guste dintr-o aventura în umbre.
Ce părere aveți despre carte?
16 septembrie 2011 la 13:37
Dragut!:) Am mai vazut o poza de genul cu o tipa care leviteaza si are in spate un fundal sinistru, dar nu m-am speriat:]]. Sunt obisnuita cu chestii din astea:D.
Dee.
16 septembrie 2011 la 14:27
Am citit-o si mi-a placut. Pozele sunt destul de sinistre, insa cartea nu are momente infricosatoare. Face parte din categoria Mister+Aventura.
16 septembrie 2011 la 20:30
Chiar mi-ai atras atentia. Ar fi super sa apara si la noi, dar cred ca ar fi mai tare citita in engleza 😀
10 octombrie 2011 la 16:28
Sper sa apara si la noi!